Toerisme Dubai ‘boomt’ in Nederland

Dubai ‘boomt’ geweldig, ook in Nederland. Dat blijkt duidelijk uit de explosieve groei van het aantal toeristen naar de woestijnstaat. Was er in 2004 al sprake van een toename met 39 procent, in de eerste helft van 2005 steeg het aantal Nederlandse toeristen naar Dubai met nog eens ruim 52 procent tot bijna 30.000. ‘En we zijn heel optimistisch voor de langere termijn’, aldus directeur Pascal Maigniez van het in Parijs gevestigde Verkeersbureau voor Frankrijk en de Benelux.


Belang olie afgenomen
Dubai is in ons land vooral bekend als oliestaat, maar volgens Pascal Maigniez is het belang van de olie voor de regionale economie al lange tijd niet meer zo heel erg groot. ‘Het land heeft zich in de afgelopen jaren in economisch opzicht in vrijwel alle denkbare sectoren zeer breed ontwikkeld. Olie maakt maar 10 procent meer uit van de nationale economie’, zegt hij.
Toerisme
Ook het toerisme naar Dubai heeft in de afgelopen jarenh een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De woestijnstaat, die met haar oppervlakte van nog geen 4000 vierkante kilometer nauwelijks groter is dan onze provincie Zuid-Holland en niet meer dan 1,5 miljoen inwoners telt, ontving in 2004 vanuit de hele wereld 5,4 miljoen toeristen. ‘Voor het jaar 2005 voorzien we een zeer sterke verdere groei. Iedereen wil naar Dubai, en iedereen is bij ons méér dan welkom”, aldus Maigniez.
Groeipotentieel
In aantal is de Nederlandse markt voor Dubai op dit moment relatief dus nog niet zo belangrijk, maar hij verwacht op langere termijn wel een aanzienlijk groeipotentieel. “Nederlanders houden van avontuur en actief en laten zich daarbij graag goed verzorgen. In Dubai kan dat zonder enig probleem. We hebben alles om de ervaren reiziger te kunnen blijven boeien”.
Geen zorgen
Over zaken als veiligheid en criminaliteit behoeft men zich in dse woestijnstaat geen zorgen te maken. Maigniez: ‘We zijn een vermogend land en onze bevolking leeft in welstand. Er is geen sprake van, dat men zich zorgen zou hoeven maken voor diefstal of berovingen of zich onveilig zou moeten voelen’.
Geen beperkingen
Toeristen uit het westen kunnen zich vrij bewegen, en dat geldt ook voor vrouwen, die in Dubai geen rekening behoeven te houden met beperkingen, die in andere Arabische staten in het gebied van de Emiraten en de Golf nog wel gelden.
Bron: Tourpress.nl
Meer Dubai (en Verenigde Arabische Emiraten)

4 gedachten over “Toerisme Dubai ‘boomt’ in Nederland”

  1. een leuk en interessant artikel.
    Kan iemand mij vertellen hoe het met de bloemenbusiness zit in Dubai.Hoe gebruiken de hotels bloemen,en wat voor bloemenwinkels zijn er nu.Ik wil bloemen aan het topsegment in de markt leveren ,hoe pak ik dat aan?groet Henry

  2. een leuk en interessant artikel.
    Kan iemand mij vertellen hoe het met de bloemenbusiness zit in Dubai.Hoe gebruiken de hotels bloemen,en wat voor bloemenwinkels zijn er nu.Ik wil bloemen aan het topsegment in de markt leveren ,hoe pak ik dat aan?groet Henry

  3. Hallo,
    Ik ben ook erg benieuwd hoe het daar zit met de bloemen winkels. Ik heb plannen om in dubai iets te beginnen met Bloemen. Ik ben gespecialiceerd in het beleveren van bloemisten. Elke hulp die ik daarbij kan krijgen is meegenomen!

  4. Hoi Johan, even bellen met elkaar om te kijken hoever een ieder is ,en wat je plannen daadwerkelijk zijn , reageer even per mail of kijk mijn site voor info. groet, Henry

Plaats een reactie