Lezers Reizen: Italië favoriet vakantieland

Frankrijk is door Italië van de troon gestoten. Lezers van het ANWB-tijdschrift Reizen Magazine, het grootste reisblad van Nederland, hebben in De Grote Vakantie-enquête 2006 Italië uitgeroepen tot hun favoriete vakantieland. Op de tweede plaats staat Spanje. La Douce France eindigt op de derde plaats. De inzenders van de Vakantie-enquête klagen over de arrogante houding van Fransen en hun onwelwillendheid bij taalproblemen. ‘Dat wil niet zeggen dat onze lezers Frankrijk links laten liggen’, zegt hoofdredacteur Harri Theirlynck. ‘Maar ik zie hierin de toenemende populariteit van het Dolce Vita-gevoel.’


Meest romantisch
Italië staat hoog in diverse categorieën: Venetië is volgens de lezers de meest romantische stad ter wereld, Siena heeft het mooiste plein (Il Campo) Rome is de op een na favoriete stad van Reizen Magazine-lezers, en Italië heeft de lekkerste keuken. Maar ook in de categorie Onbetrouwbare Obers doet Italië het goed: het San Marco-plein in Venetië is dé plek waar je goed op je hoede moet zijn.
Uitkomsten
Meer opmerkelijke uitkomsten uit de Reizen Vakantie-enquête:
– Kaartlezen is nog altijd relatiekiller nummer één op reis
– Niets is volgens de lezers van Reizen Magazine zo erg dan tussen de Nederlanders zitten op vakantie (dan nog liever slecht weer!)
– Krappe beenruimte is vlieg-ergernis nummer één (vertraging op 2, te veel handbagage op 3)
Bron: Tourpress.nl

Plaats een reactie