Grote verschillen in kwaliteit autoverhuurders

De ANWB publiceerde vandaag een artikel over huurauto’s op populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Rhodos, Spanje, Portugal en Turkije. Uit de test, gehouden onder 58 verhuurbedrijven, blijkt dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van de aangeboden auto’s en de verhuurders.


Uit het verslag van de ANWB:
“In het Turkse Alanya kreeg een testteam een auto aangeboden, die een gevaar op de weg was. De auto, een Suzuki Samurai uit 1992, had diepe sneden in de banden, een verbogen stuurarm, een niet werkende veiligheidsgordel en kapotte koplampen.
Op Tenerife, Playa de les Americas werd een auto gehuurd met zeer ernstige technische defecten. Een Citroen Saxo had versleten remmen, een niet goed werkende airbag en versleten banden terwijl een Daihatsu op Kreta met meer dan 200.000 km op de teller gebreken vertoonde in de stuurinrichting en in de schokbrekers.”
Testrapport
De ANWB heeft de testresultaten als PDF-bestand op haar site gepubliceerd. Het bijbehorende artikel is hier te lezen.
Handige tips over het huren van een auto in het buitenland
De site Landenportal.nl geeft tips over het huren van een auto in het buitenland. Zo worden de voor- en nadelen van diverse huurmethodes uitvoerig besproken. Voor ervaringen met verhuurbedrijven zijn de verschillende prikborden van Startpagina een goede bron, zoals het populaire Kreta-prikbord.

Plaats een reactie