Een veelgestelde vraag op internetfora is of er op een vakantiebestemming zaken zoals luiers, potjes babyvoeding en speciale babymelk te koop is. Als je eventjes stilstaat bij het feit dat er overal op de wereld baby´s geboren worden dan kun je op je vingers natellen dat op de meeste bestemmingen waar een consumptiemaatschappij zoals hier heerst dergelijke zaken gewoon te koop zijn.
Misschien wat minder keus, iets duurder, andere merken of met een andere samenstelling, maar het is er wel. Zo verkopen ze op Kreta Nestlé babypotjes in plaats van Olvarit en is er maar keus uit een paar smaken. Op Aruba kun je juist weer wel bijna alle Nederlandse merken kopen, want het grootste gedeelte van het assortiment in de supermarkten wordt overgevlogen uit Nederland.


Lastiger wordt het als je baby of dreumes speciale voeding nodig heeft of juist allergische reacties vertoond op bepaalde voedingsstoffen. In dat geval is het aan te raden om voldoende voorraad me te nemen. Om zeker te zijn dat deze voeding aankomt op de plek van bestemming is het raadzaam om deze babyvoeding als handbagage mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat vloeibare babyvoeding door de nieuwe veiligheidsmaatregelen maar beperkt meegenomen kan worden in de handbagage. Probeer babymelk daarom zoveel mogelijk in poedervorm mee te nemen en vraag het boordpersoneel om bronwater.