D-Reizen PrijsCheck ongeloofwaardig

Herinnert u zich die spotjes die D-Reizen het afgelopen seizoen op TV liet zien? De indruk wordt gewekt dat je bij D-Reizen altijd de laagste prijs vindt voor de vakantie van je keuze.
Op hun site lees je dit over de prijscheck: “Dezelfde reis heeft bij verschillende touroperators een andere prijs. En dat is vreemd. Wij vinden het niet nodig dat u teveel betaalt en doen daarom altijd de PrijsCheck®. Zo kan D-reizen altijd de goedkoopste reis voor u boeken. U noemt de reis, wij de laagste prijs. Check het zelf“.
Nou, dat heb ik gedaan en het resultaat is bedroevend…


Vanochtend (donderdag 13 september 2007) heb ik een aantal willekeurige pakketreizen uitgezocht bij diverse reisaanbieders en aansluitend bij D-Reizen de prijscheck uitgevoerd. Als ik het goed begrijp zou ik dan de allerlaagste prijs voor dezelfde reis moeten kunnen vinden. De resultaten stelden mij zeer teleur.
Reis 1: Ibiza
Gevonden bij Elmar Reizen
Accommodatie: Blau Park in San Antonio
Vertrek 30 september 2007 voor 8 dagen met 2 personen
Luchthaven van vertrek: Brussel
Resultaat bij D-Reizen: accommodatie alleen boekbaar met vertrekdatum 7 oktober. Verder geen vertrekmogelijkheden in september en oktober.
Reis 2: Kreta
Gevonden bij Ferio.nl
Accommodatie: Hotel Creta Maris in Chersonissos
Vertrek woensdag 3 oktober 2007 voor 8 dagen met 2 personen
Luchthaven wordt niet gemeld voordat boeking gemaakt wordt
Resultaat bij D-Reizen: accommodatie wordt niet aangeboden met vertrek op 3 oktober 2007
Reis 3: Kos
Gevonden bij Jiba.nl
Accommodatie: All-inclusive hotel Atlantis in Kos-Stad
Vertrek dinsdag 2 oktober 2007 voor 8 dagen met 2 personen
Luchthaven van vertrek: Rotterdam
Resultaat bij D-Reizen: zelfde reis is 7,6% duurder bij D-Reizen (D-Reizen totaal € 960,50 incl. toeslagen en Jiba € 893,-)
Reis 4: Malta
Gevonden bij Sunweb.nl
Accommodatie: Hotel Golden Tullip Vivaldi in St. Julians
Vertrek zondag 14 oktober 2007 voor 8 dagen met 2 personen
Luchthaven van vertrek: Amsterdam
Resultaat bij D-Reizen: zelfde reis is 5,6% duurder bij D-Reizen (D-Reizen totaal € 1288,50 incl. toeslagen en Sunweb € 1220,50)
Opmerking: bij de eerste poging werd er ook een prijs afgegeven van € 599,- p.p. excl. toeslagen (administratiekosten en calamiteitenfonds). Op het moment dat ik verder wilde gaan kreeg ik de melding dat de geselecteerde reis niet meer beschikbaar was. Om een eerlijk vergelijk te doen heb ik dezelfde zoekopdracht bij Sunweb nogmaals herhaald en daar kreeg ik nog steeds dat de reis beschikbaar was tegen het tarief dat hier vermeld is. D-Reizen gaf inmiddels als laagste tarief het tarief van € 639,- p.p. aan (excl. toeslagen).
Na deze 4 reizen was ik letterlijk en figuurlijk klaar met D-reizen. Ze pretenderen voor de klanten de beste prijzen te zoeken en het resultaat is dat 2 reizen niet te boeken waren via D-Reizen en 2 andere reizen elders goedkoper waren. Wat mij betreft is D-Reizen hiermee gigantisch door de mand gevallen en lijkt hun reclame wel heel erg ongeloofwaardig. Ik vraag me zelfs af of er geen sprake is van misleiding van de consument omdat de indruk gewekt wordt dat D-Reizen alle reizen vergelijkt. Als je niet met alle beschikbare aanbieders samenwerkt (en daar lijkt het hier heel erg op) kun je nooit een fatsoenlijke vergelijking maken.
Enkele screenshots gemaakt tijdens research voor dit verhaal:
Reis 1 – Blau Park

Reis 2 – Creta Maris

Reis 3 – Hotel Atlantis in Kos

Reis 4 – Hotel Vivaldi op Malta

Plaats een reactie