Aardbeving bij Rhodos

Vanochtend heeft er in de Middellandse Zee nabij het Griekse eiland Rhodos een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er is in ieder geval één dode gevallen, een vrouw in Archangelos viel van de trap toen ze het huis uitvluchtte. Over meer doden en gewonden is op dit moment nog niets bekend. Ook over schade wordt nog niets gemeld. Volgens een Griekse seismoloog had beving de kracht om een tsunami te veroorzaken, schrijft de Telegraaf. Toeristen uit Kos, Turkije en Cyprus melden ook iets gevoeld te hebben.
Thuisblijvers van toeristen die op dit moment op Rhodos verblijven bellen op dit moment massaal naar hun ter plaatse verblijvende familie en vrienden om te checken of alles goed is met ze. Ook reisorganisaties en reisbureau’s ontvangen de nodige verontruste telefoontjes met vragen over de situatie.

2 gedachten over “Aardbeving bij Rhodos”

  1. Ik werkte toen in Kos in de beveiliging in hotel akti beach club hotel,en ik stond met de receptionist te praten toen de balie en het gebouw begon te schudden, ik ben meteen naar buiten gerend,

Plaats een reactie