Paniek om bosbranden Rhodos

Er is veel paniek uitgebroken vanwege de berichten de afgelopen 24 uur over bosbranden op het Griekse vakantie-eiland Rhodos. Thuisblijvers van de duizenden Nederlandse toeristen op Rhodos bellen in paniek op naar de reisorganisaties en reisbureaus, ook zoeken zij het internet af naar informatie over de huidige situatie. Zo wordt er op het Rhodos prikbord volop informatie uitgewisseld over deze branden. De meeste toeristen zullen niets of zeer weinig meekrijgen van de bosbranden, omdat zij in de in het noordelijk deel van het eiland zitten in toeristenoorden zoals Rhodos-Stad, Ixia en Trianda. Het getroffen gebied ligt in de buurt van Lindos ongeveer halverwege de oostkant van het eiland.


Laatste nieuws en feiten
– Alle mensen uit de nabij Lindos gelegen plaatsen Laerma en Lardos zijn volgens lokale bronnen geëvacueerd.
– Toeristen uit 3 hotels zijn verplaatst, waaronder het Lindos Princess hotel.
– Er is dreigt momenteel geen gevaar voor toeristen op Rhodos
– De dader is gepakt
– De branden zijn nog niet gedoofd
– Er is geen negatief reisadvies voor Rhodos
– Onder de geëvacueerde toeristen ziten een paar Nederlanders
Meer nieuws in o.a. de Telegraaf. Voor de laatste berichtgevingen kun je Rhodos nieuws volgen via Google.

3 gedachten over “Paniek om bosbranden Rhodos”

 1. Ik ben zelf net terug uit rhodos (25 juli) en het gedeelte waar bijna alle nederlandse toeristen zitten is rhodos stad en omgeving dat is het noordelijkste puntje. Ik zat in kremasti vlakbij het vliegveld de brand is daar gelukkig nog een heel eind vandaan maar het is natuurlijk wel heel erg dat het zo snel uitbreid voor zowel natuur als bewoners. Er wordt op het eiland goed gekeken hoe ver de brand is en of het gevaarlijk wordt.

 2. Eindelijk het vuur is onder controle, het brand nog wel bij Profilia. Wij zien nu beelden van het verbrande gebied. Gelukkig is er hier en daar nog een strook groen.
  nieuws van vanmiddag Ze hopen het vuur in de middag geblust tehebben. Laten we het hopen!!!!!!!!!!!!!!!
  klik hier
  klik hier
  voor meer kijk hier
  http://www.griekenland-eilanden.nl/news.php

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren