Veel slechte autoverhuurders

Dat je op moet passen met huurauto’s was al langer bekend. De testresultaten van een vergelijkend onderzoek die de ANWB nu publiceert bevestigen alleen maar wat de meesten al weten: er zitten veel slechte autoverhuurders tussen. Vooral de technische staat van de auto en de contracten baren de organisatie zorgen. Zo scoren de autoverhuurders in Italië allemaal slecht tot zeer slecht op het gebied van verzekeringen, blijkt dat in Malta de helft van de verrhuurders een auto meegeeft die ernstige gebreken vertoont en dat National op Kos en Hertz in Kroatië als enige verhuurders “zeer goed” als eindresultaat scoren.


Leeftijd
Er zit een groot verschil in de leeftijden en aantal gereden kilometers van de huurauto’s. Sommige auto’s die men meekreeg waren uit 2004, wat voor een huurauto zeker aan de hoge kant is. Vooral de kilometerstanden die soms oplopen tot zo’n 150 duizend kilometer zijn erg hoog voor het leven dat een huurauto leidt. Opvallend is dat in Kroatië en Griekenland de auto’s nooit meer dan 33 duizend kilometer op de teller hebben staan en dat de uitschieters in negatieve zin vooral in Turkije en Malta voorkomen.
De slechtste
Op Santorini bij Europcar scoorde het team de slechtste auto. De Nissan Micra die men meekreeg had een beschadigde band, vervormde velgen en er ontbrak een wielbout.
Van een als slecht beoordeelde Suzuki Jimny geeft het rapport aan dat zowel leeftijd als kilometerstand niet bekend zijn.
Zo erg als in 2006 heeft men het dit jaar niet aangetroffen. Toen kreeg men op Kreta, in Alanya en op Tenerife auto’s mee die beter rechtstreeks naar de sloop hadden gekunnen.
Grote bedrijven of lokale verhuurders?
De wetenschap dat je beter bij grote autoverhuurders kun huren in plaats van bij lokale bedrijven gaat niet altijd op, wat ook weer door deze test bewezen wordt. Europcar en Herzt scoren beiden een keer “zeer slecht” waar aan de andere kant lokale verhuurders in Santorini, Rimini, Kroatië, Portugal, Spanje en Turkije regelmatig het label “goed” opgeprikt krijgen.
Opletten!
Wie een auto huurt moet altijd opletten voor de valkuilen. De ANWB heeft een handige checklist voor wie een auto wil huren in het buitenland en ook op Landenportal vind je handige informatie over het huren van een auto.
Testresultaten
In dit PDF-document kunnen alle testresultaten gevonden worden.

Plaats een reactie