Als je hebt over reisbeoordelingssites dan lijkt er niet veel meer te zijn dan Zoover. Natuurlijk zijn er meer van dat soort sites en de meesten spelen slechts een marginale rol, wat vooral veroorzaakt wordt door een gebrek aan voldoende reviews. Wat is een cijfer van 7,2 voor Mexico waard als dat gebaseerd is op zes beoordelingen? De site Kretapagina.nl heeft drie reiservaringensites op de meetlat gelegd wat betreft de Kreta beoordelingen. De Nederlandse versie van Tripadvisor blijkt zeer slecht navigeerbaar, ziet er rommelig uit en heeft maar weinig Nederlandse Kreta reviews. Nieuwkomer Cheqqer lijkt voorlopig ook nog geen potten te kunnen breken. Het vinden van werkelijke reviews is niet eenvoudig, hoewel er volgens de site bijna honderdduizend in moeten staan.


Cheqqer
In de lijst met best beoordeelde plaatsen staat Puerto de la Cruz bij Cheqqer op de eerste plaats met een beoordeling van 9,2. Als beheerder van de Tenerife startpagina en regelmatig bezoeker van Puerto de la Cruz ken ik de plaats goed en als ik de stad moet beoordelen op basis van alles wat ik gezien heb op de wereld (en dat is veel) dan zou de plaats de middenmoot nooit ontstijgen. De 7,9 voor dezelfde stad bij Zoover bevestigt dat beeld.
Rapportcijfers
Op basis van een inhoud, lay-out en gebruikgemak verslaat Zoover de concurrentie met gemak. Dat wordt snel duidelijk als je de rapportcijfers bekijkt:
Zoover 8,0
Cheqqer 5,0
Tripadvisor 3,7
De kans dat Zoover van de troon gestoten wordt lijkt me voorlopig vrij klein.